Baile Felix

Băile Felix este o stațiune balneară termală lângă comuna Sânmartin din județul Bihor. Aici se afla una dintre cele mai cunoscute spa-uri termale din țară. Băile Felix se află, de asemenea, la o distanță apropiată de Oradea, un oraș important din vestul României. Descopera alaturi de noi obiective turistice din statiunea Baile Felix si din Oradea

Câteva din obiectivele turistice din Băile Felix și din împrejurimi:

 

1. Lacurile cu nuferi

Considerate adevărate bijuterii ale stațiunii, cele 3 lacuri cu nuferi impresionează tot timpul anului prin coloritul deosebit al nuferilor şi lotușilor, precum și prin speciile rare de vieţuitoare care au găsit în aceste ape un mediu potrivit. 

 

2. Biserica cu lună

Localizată la câțiva kilometri de lacurile cu nuferi, această biserică, ce poartă și denumirea de „Adormirea Maicii Domnului”, prezintă pe turla sa o sferă cu diametrul de circa 3 milimetri care se deplasează după mişcarea lunii în jurul pământului. Acest fenomen este unic în Europa și atrage în fiecare an foarte mulți turiști.

 

3. Rezervația naturală Pârâul Peța

Întinsă pe o suprafață de 4 hectare, aceasta se află în stațiunea Băile 1 Mai. Apa pârâului Peța are o temperatură de 30°C chiar şi iarna. Aici se poate admira floarea albă de nufăr care a găsit în apele termale un loc prielnic.

4. Fenomenul carstic

Este reprezentat de craterul unui vulcan stins, cu o adâncime de 86 de metri. Puțul său se întinde pe o distanță de 54 de metri.

 

5.  Peștera Urșilor

Aflată la o distanță de 77 Km de Băile Felix, acest obiectiv turistic este unul dintre cele mai îndrăgite din Munții Apuseni. Istoricul peșterii este impresionant: în urmă cu 15000 de ani, din cauza căderii unei stânci, intrarea în peșteră a fost blocată, închizând în interior 140 de urși care se aflau acolo. În lipsa hranei, animalele au murit, iar fosilele lor au dat denumirea actuală a locului.

 

6. Biserica de lemn din Brusturi

Aceasta a ajuns la Băile Felix după ce, mai înainte, fusese amplasată la Oradea. Ceea ce impresionează la această biserică este sistemul de boltire – spațiul pentru naos este acoperit de o boltă în arc frânt, și nu cu o boltă cilindrică, așa cum se întâmplă de obicei.

 

7.  Biserica ortodoxă din Rontau

Denumită și „Biserica lui Popa Tanda” afost construită de 37 de familii sărace, în anul 1700. La început biserica avea pereții din lemne crăpate, prinse în cuie și lipite cu lut amestecat cu paie.

 

8. Capela Haieu

Aceasta biserică, de origine medievală, prezintă impresionante elemente arhitecturale romane și gotice.

 

Newsletter

Inregistreaza-te pentru noutati,
primesti cele mai noi oferte.

Contact

Str. Nicolae Titulescu, nr. 34, Slatina, Jud. Olt

+40349883171

office@business-trip.ro