Brasov

Municipiul Brașov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice și înfloritoare centre turistice din zonă. Datorită poziției geografice privilegiate și a infrastructurii sale de astăzi, el permite dezvoltarea multor activități economice, culturale și sportive.

Dacă ajungi în Brașov, atunci trebuie să îți completezi lista de obiective turistice și cu următoarele locații. Din fericire, indiferent de anotimp, orașul Brașov oferă o mulțime de oportunități de relaxare și distracție. Iată top 10 cele mai importante obiective turistice în Brașov și împrejurimi pe care trebuie să le vezi.

1. Biserica Neagră – simbolul orașului Brașov

Biserica Neagră poartă această denumire deoarece în anul 1689 în urma unui incendiu care a cuprins tot orașul, o mare parte din biserică a luat foc. La început lăcașul a purtat denumirea de hramul Sfintei Maria, dar ulterior a fost acceptată această nouă denumire.

2. Satul Viscri – satul prințului Charles

Viscri a devenit cunoscut în întreaga Europă după ce prinţul Charles a cumpărat o casă aici în 1996 şi a vorbit în multe interviuri depsre frumuseţile acestei destinații turistice din Transilvania.

Satul lui Charles, cum este cunoscut acum Viscri, este vizitat anual de peste 15.000 de turişti, majoritatea străini. Viscri a fost trecut pe harta mondială a satelor tradiţionale din lume, aflându-se în patrimoniul UNESCO.

3. Castelul Bran – cunoscut și drept Castelul lui Dracula

La 30 de km de Brașov, situat în Pasul Bran-Rucăr, vei putea vizita unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice. Castelul Bran are în spate o mulțime de mistere fascinante și o istorie foarte interesantă.

Inițial, Castelul Bran a fost o cetate militară de apărare având la bază forma unui patrulater neregulat. În timp, cetatea a suferit numeroase modificări, printre care: adăugarea turnului de sud (în 1622, după planurile principelui Gabriel Bethlen), construirea unui turn dreptunghiular la est, iar între 1883 și 1886, acoperișul a fost îmbrăcat cu țiglă.

4. Prima Școală Românească – cel mai frumos muzeu din Brașov

În interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul istoric Scheii Brașovului vei regăsi Prima Școală Românească. Clădirea este un obiectiv turistic deoarece aici au avut loc primele cursuri de limba română, în anul 1583 și tot aici s-au tipărit primele cărți de limba română.

Actuala clădire datează din anul 1760, fiind declarată monument istoric. În prezent edificiul adăpostește „Muzeul Prima Școală Românească”, sub conducerea filologului Vasile Oltean.

5. Cetatea Râșnov – cea mai veche cetate din orașul Râșnov

Cetatea Râșnov, ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov, este un obiectiv turistic în care vei vedea unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificației din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la începutul sec. al XIII-lea.

6. Aventura Parc - Cel mai mare parc de aventura din Europa de Est

O activitate sportiva si recreativa in aer liber, un mod foarte placut de a petrece timpul liber cu familia si cu prietenii.

Parc Aventura Brasov inseamna emotie, curaj, adrenalina, distractie, forta si indemanare, inseamna depasirea limitelor si cresterea increderii in sine, inseamna depasirea fricii de inaltime, inseamna "o minte sanatoasa intr-un corp sanatos".

Newsletter

Inregistreaza-te pentru noutati,
primesti cele mai noi oferte.

Contact

Str. Nicolae Titulescu, nr. 34, Slatina, Jud. Olt

+40349883171

office@business-trip.ro